Transformatie foto Maarten Brondijk progressie

Maarten Brondijk
Before: 90 kg
After: 85,5 kg
Duur: 12 weken

Maarten benaderde mij met de vraag of ik een schema voor hem kon maken om sterker te worden. Hij wilde zijn Squat, Bench en Deadlift nummers omhoog werken. Op dat moment zat ik in de afrondende fase van het Powerlift programma dat ik aan het ontwikkelen ben – op mijn social media kanalen aangehaald als ‘Program X’. Ik zag dit als een mooie oplossing op de vraag van Maarten en tegelijkertijd als een kans om mijn programma te testen. Zodoende is Maarten aan de slag gegaan.

Over de functionaliteit en gebruiksvriendelijkheid van het programma was Maarten al snel te spreken. Wat niet lang daarna begon te spreken, waren zijn prestaties in de gym. Toen Maarten bij mij begon waren zijn all time PR’s als volgt:

Bench Press: 90 kg
Squat: 120 kg
Deadlift: 140 kg

Aan het einde van het programma heeft hij een PR week gedaan, en zijn nieuwe nummers waren als volgt:

Bench Press: 100 kg
Squat: 129 kg
Deadlift: 165 kg

Veel respect voor deze man, want Maarten is in kracht toegenomen, heeft nieuwe PR’s gezet, en dat terwijl hij over die 12 weken bijna 5 kg gewicht kwijt is geraakt! Om tijdens een calorietekort je kracht te behouden is al lastig, laat staan in kracht toe te nemen.

Had Maarten in een calorieoverschot hogere PR’s kunnen halen? Persoonlijk denk ik van wel. Desalniettemin heeft Maarten geweldige progressie gemaakt en is hij er zelf ook blij dat hij van wat overtollig vet af is.

Samenwerken met zulke enthousiaste en leergierige gasten als Maarten is wat mij dankbaar maakt dat ik de rol als fitness coach mag vervullen. Dit was slechts de eerste stap. As we speak is Maarten met een nieuw voeding- en trainingsadvies aan de slag om droger te worden, waarna hij verder aan de weg gaat timmeren om meer spiermassa aan te maken en nog sterker te worden. Way to go buddy!!!

Tot slot de ervaring van Maarten zelf bij zijn Athletic Physique traject:
Hoewel de uitleg in de schema’s zeer duidelijk zijn had ik nog vragen over oefeningen en hoe je deze het beste kunt indelen. Calvin helpt je niet alleen bij het opstellen van een keuze voor de oefeningen, maar legt ook uit waarom je voor een bepaalde oefening zou moeten kiezen. Hoe deze bij kan dragen aan jouw doel. Hierdoor volg je niet alleen een programma, maar word je ook bewust van waarom je doet wat je doet. Geeft mij weer handvatten voor trainingen en schema’s in de toekomst.”

Gerelateerde cases
0
Transformatie Youri Heijnis poserend afgevallen