Guus Verlaat
Before: 74 kg
After: 78 kg
Duur: 16 weken

Keurige lean bulk gezet door Guus. Grote complimenten, want Guus heeft dit gedaan met een vegan dieet en werkt daarnaast onregelmatige diensten.

Hoe zijn we te werk gegaan?
Guus gaf aan 5/6 keer in de week te kunnen trainen, met focus op armen. Op basis hiervan heb ik een Push Pull Legs split aangeraden. In mijn optiek de meest ideale split, want je traint iedere spier minstens 2x per week (= vaker groeistimulus voor spieren), het biedt de ruimte voor voldoende volume per spiergroep, terwijl alle spieren voldoende rust krijgen voor hun volgende sessie.

Voor de focus op armen heb ik geen tig extra sets armen geadviseerd. De focus lag op sterker worden op compound lifts waar armen bij betrokken zijn, zoals Close Grip Bench Press (triceps) en Weighted Pull-Up (biceps). Daarnaast voor zowel Biceps, als Triceps slechts 3-4 extra sets per week meer geadviseerd. Als kers op de taart geadviseerd om voor 1 van de 2 sessies van de week een intensiteit verhogende techniek toe te passen voor de laatste set van zowel Biceps, als Triceps. Hierbij kan gedacht worden aan: Occlusion Training (= hoog aantal reps uitvoeren met relatief licht gewicht, zonder daarbij ruimte te laten voor de spier om bloed en zuurstof te laten ontsnappen.), Negative Reps (zwaardere gewichten pakken en gecontroleerd de spier in gestrekte positie brengen.) of Isometric Holds (een constante spanning houden op de spieren houden onder druk van een relatief zwaar gewicht).

Guus behoefte voor zijn transformatie verder weinig coaching. Hij is heel zelfstandig met de hulpmiddelen die ik heb aangerijkt aan de slag gegaan en heeft er een heel ziek resultaat mee behaald!

Deze man is lekker bezig geweest en is nog lang niet uitgegroeid! Top gedaan maatje, ga zo door!

 

Gerelateerde cases
0